Mandy Moore Second Guest Bedroom Tour

I’ve got a new room tour from our Mandy Moore residential project that we have been keeping under wraps until now! Most of the house has a soft color palette, without a lot of high contrast, but we wanted to have some fun in one of the guest bedrooms with this bold graphic look. Stripes on stripes on stripes, with some beautiful natural textures like linen bedding from Parachute and caning on the Modernica headboard, to keep it from looking too stark.

This guest room was done more on the budget friendly side of the spectrum pulling a lot from some of my favorite accessible brands like CB2, Zara Home, and Cedar & Moss. The CB2 nightstand and sconce combo is one hot pairing and the Blockshop prints were a late addition to the design but were the perfect fit.

Let’s take a look at what we started with…

BEFORE

 

AFTER

Dark floors and dark curtains were absorbing all that light. We used Farrow & Ball’s “All White” for all the interior paint and the light terrazzo floors certainly help brighten up the space.

To see all the tours and progress of the Moore Residence project, so far, check here.

Shop the Look: Ceiling Pendant From Cedar & Moss //Bed From Horne // Side Table From CB2 // Bedside Sconces From Urban Outfitters // Rug From Nordic Knots // Bedding From Parachute // Throw Pillow From Etsy // Throw Blanket From The Citizenry //  Glass & Carafe From Crate & Barrel // Black Candleholder From Zara Home // Left Artwork From Block Shop // Right Artwork From Block Shop // Leather Valet Tray From Zara Home //

Interior Design by Sarah Sherman Samuel
Interior Architecture by Emily Farnham 
Landscape Architecture by Terremoto
Photography by Tessa Neustadt 
Built by Bronstruction and Johnston Vidal Projects

Mandy Moore Dining Room Tour

This room… I want to spend all my days in this serene, ethereal space. An extension of the “formal” living room in our Moore Residential project is the formal dining room. In the last post I talked about the original fireplace and how we had it restored to show the original copper finish and now we get an even better look the beauty. It is the showpiece of the living room and dining room along with that brilliant built-in planter that further blurs the line between the outdoors and indoors, like the brickwork I mentioned in the living room post as well.

We all instantly fell in love with the idea of a burl wood dining table so the search was on and when AllModern got involved we found the perfect one. The chairs, also from AllModern, are a gorgeous ivory complement.

And lest we forget, here is a peek at the before…

BEFORE

AFTER

The color palette came together rather magically for this space. We had the burl dining table, the chandelier, and the fabric for the blush drapery all chosen as we started to look for art. My friend Lou Mora later sent me an email with a line sheet of his latest pieces, that would soon be available for purchase, and I couldn’t show Mandy fast enough. The colors, the mountains, the dreamy layers, we were all sold right away. We had him print a custom extra large version of the artwork and once on the wall, it tied the colors of the space together just right.

To see all the tours and progress of the Moore Residence project, check here. And there’s more to come!

Also right now you can shop an AllModern curated sale here that is alllll about this room!

Shop the Look: Dining Table from AllModern // Dining Chairs from AllModern // Dining Armchairs from AllModern // Chandelier from AllModern // Artwork by Lou Mora via Shop A House in the Hills  // Vases by Heather Rosenman // Drapery is custom

Interior Design by Sarah Sherman Samuel
Interior Architecture by Emily Farnham 
Landscape Architecture by Terremoto
Photography by Tessa Neustadt 
Built by Bronstruction and Johnston Vidal Projects

Mandy Moore Living Room Tour

The living room and dining room in our Moore Residence project was thankfully relatively spared of from from the 90’s renovation. The original brickwork and copper fireplace remained in tact. The copper hood needed to be refinished and the brick planter needed restoration, but the space still had all the wonderful features from the original architect, Harold b Zook. One of the favorites of Emily and I was how the brick walls play with the relationship of the indoor and outdoor spaces. They intersect the floor to ceiling windows as they continue from the exterior into the interior which carries your eye through, blurring the line between the two.

When it came to furnishing these spaces I wanted to keep that exterior view and the architecture the star of the show while still matching its’ unique qualities. I looked for pieces that were low profile, sculptural, and modern but still warm. We worked with AllModern to completely furnish this room!  That is right,  everything you see in this space, aside from the piano and the custom drapery, you can find AllModern. It was such a fun challenge to source everything from one place while still giving it my artful, modern, and unique touch, but I think we more than pulled it off. I actually thought of that sofa when I first saw the room and begged Mandy to put it there. It was made for that little nook and I was thrilled to find out AllModern carried it.

Mandy and Taylor only had a few requirements for this room. They wanted it to have a piano and a place to play records. Done and done. I’ve found that so many people who have a more formal living room hardly use the space but I’ve loved seeing how they are able to enjoy this room through Mandy’s IG stories while Taylor plays the piano. On our few install days and while we were shooting the space, he would often sneak off to the room and his music would fill the house, it was pretty magical and definitely not your everyday interiors shoot!

Now lets all remember how it looked before…

BEFORE

AFTER

BEFORE

AFTER

To see all the tours and progress of the Moore Residence project, check here. And there’s more to come!

Also right now you can shop an AllModern curated sale here that is alllll about this room!

Shop the Look: Bench from AllModern  // Sofa from AllModern // Accent Chair from All Modern // Coffee Tables from AllModern // Tall Wood Accent Table from AllModern // Short Wood Accent Table from AllModern // Floor Lamp from AllModern // Rug from AllModern // Credenza from AllModern // Table Lamps from AllModern // Artwork from AllModern // Wood Chain From AllModern //

Interior Design by Sarah Sherman Samuel
Interior Architecture by Emily Farnham 
Landscape Architecture by Terremoto
Photography by Tessa Neustadt 
Built by Bronstruction and Johnston Vidal Projects

Samuel Family Fixer Powder Bath!

I have the first (and currently only) room I have designed from top to bottom in our #samuelfamilyfixer and today I am sharing our plans!  It’s just a pint size room but it’s going to pack a punch, as I think every powder room should, right? Ferguson Bath, Kitchen & Lighting Gallery put me up to the challenge of designing our new (old) powder bath to be inspired around the summer season and I gladly accepted.

First lets take a look and what we are starting with.

BEFORE

INSPIRATION

When I thought of summer, I thought about the ultimate summer, and it took me back a few years to a vacation Rupe and I took to the south of France. We had been there a couple of summers in a row and spent most of the time in Provence but we took a day trip to Cassis and it was heavenly. In my mind, nothing says summer more than a packed out day at the beach and I took that day in Cassis and translated into our little powder room.

Before I left LA, I went to my local Ferguson showroom to pick out all the bathroom fixtures. I do a lot of online shopping but it is SO nice to get into a showroom and touch and feel allll the faucets and fixtures.

And to see so many in one place. Ferguson really does have the best selection. Above is the wall of faucets that I went through and picked from. Once I had a few of my favorite pieces I sat down with a Ferguson sales associate (hi Hannah) and she helped round out my selections by showing coordinating pieces and other options that were along the same lines as the pieces I was gravitating towards.

After I got home from the showroom Hannah sent me all the specifications and images of each of the products digitally so I could get to designing the rest of the space. Being a very visual person, I like to drag all the products into a mood board, move things around, and pull in different wallpaper options to see what fits best. From there I made my final selects.

PLANS

Keeping my ‘summer in Cassis’ inspiration in mind, I decided to bring in Terrazzo tile on the floor to mimic the rocky beach. The wood wash stand brings in the warm sand color, in addition to bringing another natural element into the space and the round mirror is a nod to the big round sun. The room is tiny and with no natural light so I wanted to keep it as light as possible. The wallpaper from MuralsWallpaper is full of personality but still bright and the crowded faces were perfect to reflect all those Frenchies (and tourists) flocking to the beach.

Sources: DXV Wash Stand/Sink Console from Ferguson // DXV Sink from Ferguson // DXV Faucet from Ferguson // DXV Toilet from Ferguson // Round Mirror from Ferguson // Wallpaper from MuralsWallpaper // Pendant Lamp from Barnaby Lane // Terrazzo Tile from Concrete Collaborative

Moore Residence Kitchen Tour

If I died and came back as a kitchen, I would want it to be this one. Working with Mandy Moore and Architect Emily Farnham to completely gut renovate an ill fitting traditional kitchen in the mid-century home was maybe the most satisfying kitchen renovation to date. The one good thing the early 90’s renovation brought us was square footage since Mid-Century homes aren’t known for large kitchens, but the rest was a quick goodbye. We worked to take out clashing lines and curved architecture and brought back a more modern aesthetic, while also adding elements like marble slabs and floating shelves which make it feel very now.

Previously a curved alcove, we removed the french doors and replaced them with Fleetwood sliders to match the rest of the home’s existing windows and doors, the breakfast nook now is an seamless extension of the kitchen. A Lambert and Fils chandelier hangs above a Saarinen style table and wooden chairs bring warmth to the poured terrazzo floors and all the white.

As you’ll see below, we had a lot of work to do. The ceiling was a mish-mash of lines that we needed to streamline, the mall looking skylight was replaced with a flat glass one, new Cedar and Moss pendants were installed and all that was just from the ceiling up! We did custom cabinetry and had them painted in Farrow & Ball’s “Mizzle. The white custom range hood, shelves and all the walls are painted in Farrow & Ball’s “All White”.

Let’s take a quick trip down memory lane to see where we started…

BEFORE

AFTER

BEFORE

AFTER

BEFORE

AFTER

To see all the tours and progress of the Moore Residence project, check here. And there’s more to come!

Shop the Look: Cabinet Paint From Farrow and Ball in the Mizzle //  Wall and Range Hood color is “All White” by Farrow & Ball //  Marble Slab from Stoneland // Dining Table From The Mine // Dining Chairs From The Mine // Chandelier by Lambert & Fils // Island Pendants From Cedar & Moss //  Kitchen Stools from DWR // Wolf Oven Range From Ferguson // Sub Zero Fridge From Ferguson // Newport Brass Kitchen Sink Faucet From Ferguson // Brass Hardware From The Hardware Hut //  White Vase From CB2 // Pink & Dinnerware Sets from Year & Day // Serving Bowls From Spartan Shop //  Clear Canisters From Hawkins New York // Textured Canisters From West Elm // Serveware From Hawkins New York // Glassware From Food 52 // Spoon and Spatula Set From Food 52 // Wooden Spoon Set From Jayson Home // Utensil Canister From CB2 // Mortar & Pestle From Jayson Home // Kettle From Need Supply // Cake Stand From Candelabra // Cutting Boards From Hawkins New York

Interior Design by Sarah Sherman Samuel
Interior Architecture by Emily Farnham 
Landscape Architecture by Terremoto
Photography by Tessa Neustadt 
Built by Bronstruction and Johnston Vidal Projects

connect with sarah
all content copyright © 2018 sarah sherman samuel